Binele pe care ni-l face … răul 2

Fii acum foarte atent: Există un text în Luca 6 despre un bolnav vindecat de Isus. Liderii au început să cîrtească. Fără critica fariseilor omul ar fi fost doar iertat, dar poate nu și vindecat. Din cauza cîrtirii lor Domnul l-a vindecat.

Cînd oamenii ți se împotrivesc, cîrtesc și încearcă să te distrugă, nu te necăji prea tare, Domnul îi aude. Însă tocmai ei, cîrtitorii, te pun în poziția ca Dumnezeu să te binecuvînteze într-un mod mai special.

Nu-i pune tu la punct. Nu te răzbuna și lupta tu. Nu lupta lupte fără valoare, care nu contează. Stai în pace și Domnul va folosi dușmanii tăi pentru a te binecuvînta.

Unele binecuvîntări care au venit peste tine, nu sunt din cauza ta sau a prietenilor, ci din cauza dușmanilor, ai acelora care au vrut să te rănească.

Acum, uitîndu-mă în urmă, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru prieteni, dar de acum am început să-I mulțumesc și pentru dușmani.

Fără cîrtire poate că omul n-ar fi fost vindecat, ci doar iertat.

Fără Goliat, David n-ar fi ajuns pe tron.

Fără Iuda, Isus n-ar fi fost rîstignit, dar și înviat din morți. Fiecare lovitură pe care o primești nu-i pentru doar pentru a te umili, ci pentru a te întării și promova.

Numai Domnul știe cum să ia răul pe care alții ți l-au făcut și să îl convertească spre binele tău. EL lucrează într-un mod misterios.

Poate chiar acum te confrunți cu răul, dar te încurajez să rămîi în credință.

@@@ Am auzit povestea adevărată a unor fermieri americani, despre gîndacul de bumbac care le-a distrus recolta. Au plantat alune și gîndacul a dispărut, pentrucă nu-i plăceau alunele. Au făcut profit și au dat lovitura. Gîndacul care le-a distrus recolta slabă de bumbac, în final le-a făcut cel mai mare bine!

De fapt Dumnezeu vrea să facă ceva nou cu tine și în tine. Ceea ce crezi că acum e o tragedie, de fapt e calea spre Victorie. Gîndacul părea că te distruge, dar de fapt te-a promovat.

Spune-ți așa: „Tu încerci să mă distrugi”? Dar Dumnezeu te va folosi să mă promovezi. Tot ceea ce vine împotriva ta, dacă vei rămîne în credință, în loc să fie piatră te poticnire, va fi o treaptă de urcare. Cînd intri în credința în Hristos și te bazezi pe Harul Său, cea mai mare Forță din Univers, e de partea ta.

@@@ Evreilor din Egipt, faraon le-a întrerupt materia primă pentru cărămizi. Dar ceva curios s-a petrecut. Cu cît îi persecuta mai mult, cu atît se înmulțeau mai mult. Faraon credea că-i distruge, dar de fapt îi înmulțea.

Uneori cînd Dumnezeu vrea să te promoveze, nu îți trimite un cec, ci un dușman, opoziție. Dar nu te teme. Cu cît e mai mare opoziția, cu atît mai mare e și creșterea ta. Adevărul e că noi creștem cel mai bine în vreme grea. Aici se formează caracterul și abilitățile pe care nici nu știam că le avem.

Cînd dușmanul te limitează sau ți se opune, nu te descuraja, ci fii pregătit de …. Promovare.

Ghețimani, înseamnă presă de măsline.

Vinerea L-au răstignit pe Isus. Presiune.

Sîmbăta era în mormînt. Limitat!

Duminica a țîșnit din mormînt biruitor.

Ps 119:71. „E spre binele meu că m-ai smerit…”

E bine că frații l-au vîndut pe Iosif. E bine că a apărut Goliat. E bine că Iuda L-a vîndut pe Isus.

Dușmanii ăștia, chiar dacă mi s-au împotrivit și umilit, nu m-au înfrînt, ci m-au promovat.

Slavă LUI!