Avertizare de Crăciun: Fiți cu ochii pe lucrurile slabe!!!

Mi se pare superbă avertizarea de mai jos, chiar profund spirituală!
„Fiți cu ochii pe lucrurile slabe! Dumnezeu le-a ales ca să le facă de rușine pe cele tari”.
„Dar Dumnezeu a ales lucrurile josnice (neînsemnate) ale lumii și lucrurile disprețuite …. ca să facă de rușine pe cele tari …..pentru ca nimeni să nu se laude înaintea Domnului” (1Cor 1:27-28).

Isus s-a născut într-o iesle umilă, a murit pe o cruce disprețuită și a fost îngropat într-un mormînt de împrumut … (Isus nu și-a cumpărat „loc de veci”, că știa că n-o să stea prea mult în mormînt!) El n-a investit în moarte, ci în Viață!

A trăit fără să aibă un adăpost stabil, deși EL a creat cerul și pămîntul.
Nu a părăsit niciodată țara natală pentru că nu a avut bani de călătorii sau concedii. De fapt El a trăit fără bani.
A murit pe o cruce disprețuită, blestemată, dar și binecuvîntată, fiind acuzat că are drac, dar și că e eretic.
A Înviat fără să facă însă senzație și băi televizate de mulțime. A înviat, dar nimeni nu i-a adus onoruri militare umane. (Doar divine!!!).
După toate standardele lumești, a fost un mare „loser” pentru contemporanii Săi.

Rahav a fost o prostituată, care mințind, a salvat spionii evrei și în felul acesta Ierihonul a fost cucerit. A devenit din material slab și disprețuit, o eroină pentru Dumnezeu.
David a fost considerat material slab, nu regal, și de aceea nici n-a fost invitat de tatăl său la întîlnirea cu Samuel, trimisu-L lui Dumnezeu, care a venit să-l ungă ca împărat.
Din cei 150 de Psalmi, 73 au fost scriși de David „dalmațianul” și recidivist pe deasupra. Da, ați citit corect! Tot David a instituit închinarea reală în Israel și în lume!
Cîtă mîngăiere găsim unii dintre noi în Psalmii scriși de el.
Iar recidivistul de Petru a fost folosit de Duhul Sfînt de Rusalii, să vestească Evanghelia la mii de oameni, cu un efect miraculos. Tocmai el!

Sunt așa de mîngăiat, încurajat și liniștit, că în Biblie nu apar numai oameni ca Iosif și Daniel, oameni fără pată, ci apar și cei menționați mai sus, ca să fim și noi ceilalți „dalmațieni”, încurajați.
Specialitatea lui Dumnezeu este să folosească lucrurile disprețuite și slabe, ba chiar și pe cele josnice (neînsemnate), ca să facă de rușine pe cele tari și mari.

Cînd Domnul are planuri să facă lucruri mărețe, EL începe cu lucrurile neînsemnate, slabe și disprețuite. În cazul Mîntuirii, Domnul începe acest Măreț Program, cu un …. Bebeluș … slab, ca toți bebelușii. Ca Dumnezeu să salveze lumea, a trimis pe pământ un copil, (într-un grajd), dar ce Copil! De atunci și grajdurile au început să aibă valoare!
Din perspectiva Cerului, nașterea lui Isus a fost spectaculoasă. Din perspectiva pămîntului, nașterea lui Isus a fost insignifiantă, ba chiar … josnică, adică neînsemnată. Dar Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii să facă de rușine pe cele mondene și puternice.

Ca Dumnezeu să salveze lumea a folosit o femeie cu numele de Maria, care a rămas însărcinată și într-un mod suspect pe deasupra, ne fiind în stare să dea nici o explicație. Femeile erau tare disprețuite în vremea aceea și mai ales cea rămasă gravidă, fără soț.
Printr-o femeie naivă și neascultătoare, a intrat în lume păcatul și blestemul; dar tot printr-o femeie înțeleaptă și ascultătoare de Dumnezeu, a intrat în lume Mîntuirea și binecuvântarea.

Dacă ești slab, neînsemnat, defăimat și disprețuit, nu te descuraja. Domnul prin oameni de genul acesta alege să își arate Slava și Măreția.
Dacă ești neînsemnat, slab și disprețuit, dar credincios …. duhovnicesc, te califici să arați în lume Măreția lui Dumnezeu!
Îi place Domnului să împartă Harul Său cu categoria asta de oameni! Pentru oameni ca noi s-a născut Isus în lumea noastră. Deci fii și tu cu … Nădejde!

Isus la Crăciun s-a îmbrăcat cu umanitatea noastră, ca noi să ne putem îmbrăca cu dumnezeirea Sa! Deci poți ieși din păcat și depresie prin Harul Său, chiar acum!

cocardaniel