„Ferice de cei disperați!”

Oameni care L-au impresionat pe Isus

Sunt cîteva pasaje biblice care ne înfățișează deslușit care a fost tipul de oameni care L-au impresionat pe Isus.

O văduvă care a pus în visterie ultimii ei doi bănuți. Un vameș necinstit, însă atît de dornic să-L vadă mai bine pe Isus, încît pentru aceasta s-a urcat într-un copac devenind caraghios. Un copil cu chip și nume anonim. O femeie care avea în spate un șir de cinci căsnicii ratate. Un cerșetor orb. O femeie adulteră. Un lepros, etc

Forța, look-ul plăcut, parfumul, hainele de firmă, banii, relațiile, spiritul de competitive, corectitudinea și moralitatea, pot impresiona mult ochiul uman, devenind factori ai succesului într-o societate ca a noastră, dar s-ar putea ca aceleași calități să blocheze accesul în Împărăția lui Dumnezeu.

Dependența de Dumnezeu, părerea dă rău, pocăința, dorința puternică de schimbare – acestea reprezintă porțile spre Împărăția lui Dumnezeu. Citind predica de pe Munte, am sesizat că Isus a răsturnat toate așteptările perspectivei și logicii umane.

„Ferice de cei săraci în duh, căci alor este Împărăția lui Dumnezeu” a spus Domnul. Un comentariu inspirat traduce această declarație astfel: „Ferice de cei deznădăjduiți”.

Neavînd unde să apeleze în altă parte, cei deznădăjduiți se vor îndrepta spre Isus, singurul care le poate dărui izbăvirea după care tînjesc. Dacă ești deznădăjduit cu tine însuți, e semn bun! Apelează la Isus. El te rezolvă! Știu din experiență proprie!

Mai există însă și o altă categorie care L-a impresionat pe Isus: cei ce au îndrăznit să creadă în EL total, că e Dumnezu.  Și ei I-au atras atenția! Ceea ce mișcă inima lui Dumnezeu e credința noastră în EL. Credința e încredere în Dumnezeu fără dovezi!

Credința sinceră, disperată și îndrăzneață îi topește inima lui Isus și parcă Îl obligă să acționeze.

Ai curajul să crezi și să declari ce crezi, în ciuda a ceea ce vezi și simți. Ai curajul să ceri lucruri mari pentru că El este un Dumnezeu și mai mare! Te va surprinde!

Tu Îl poți uimi pe Isus crezînd ferm în El și Isus te va uimi pe tine răspunzîndu-ți într-un mod surprinzător!

Vorba lui Philip Yancei: „Norocoși cei fără de noroc”, dar care disperați, înlăcrămați și plini de credință I-au atras atenția lui Însuși Isus Hristos!