E vremea să îți schimbi atitudinea

Schimbă-ți Atitudinea
Habacuc 3:19
Simți și vezi că viața ți se risipește? Finanțele îți sunt nesigure, cariera ți se clatină, sanătatea îți e toot mai șubredă și oamenii în care ai avut încredere te-au părăsit sau te-au trădat?
Nici unui om normal nu-i place așa ceva, dar dacă mai ai zile de trait, s-ar putea ca și tu să treci prin asemenea situații de criză. Cînd însă treci prin aceste văi neplăcute, va trebui să îți reexaminezi reacțiile și atitudinile.
Cînd lucrurile pe care se baza profetul Habacuc au început să se năruiască, a fost silit să discearnă între ce este cu adevărat important și ce este doar temporar. Asta e o evaluare sau reevaluare pe care trebuie fiecare să ne-o facem din cînd în cînd!
Iată ce a declarant Habacuc: „Chiar dacă smochinul nu va înflori, vița nu va da nici un rod, rodul măslinului va lipsi, și cîmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule, și nu vor mai fi boi în grajduri, eu tot mă boi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mîntuirii mele! Domnul este tăria mea…”.
Habacuc a realizat că nu are control asupra unor lucruri și situații, așa că a ales să își controleze atitudinile bucurîndu-se în Domnul indifferent de ce se întîmplă și din Dumnezeu să își tragă puterea de-a merge mai departe.
Ce putem învăța de la acest om neobișnuit? Că ai de făcut o alegere. Că tu poți să decizi să Îl lauzi pe Domnul indiferent de ce îți oferă viața sau de ce ai făcut tu în viață. Dumnezeu nu îți promite să te scoată din situația în care ești acum, dar EL îți promite că îți va da putere să treci prin ea biruitor.
Deci schimbă-ți atitudinea, schimbă-ți reacțile și începe să Îi mulțumești și să Îl slăvești pe Domnul pentru credincioșia SA, pentru mîntuirea ta, pentru sănătatea, prietenii și familia pe care o ai și pentru restul de multe alte binecuvîntări pe care și le-a dat. Dacă te uiți după motive de bucurie, sigur le găsești. Încearcă mulțumirea și închinarea continuă, chiar și cînd nu ești în cea mai bună formă! Curînd vei vedea diferența!