De ce ni s-a dat Duhul Sfînt?

Creștinismul este o religie a puterii. Din acest motiv am primit în momentul nașterii din nou, Duhul Sfînt. Ca să avem Putere! Duhul Sfînt este și Persoană, dar și Putere!
Primind Duhul, am primit Puterea de a Fii! Ioan 1:12
De a fii copiii lui Dumnezeu. De a fi născuți din nou! În creștinismul autentic, mai întîi suntem, și pe urmă facem. Nu invers! Mai întîi devenim ce vrea Domnul, și după aceea facem ce vrea Domnul!
Putere de-a iubi. Romani 5:5 „ …. dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt care ne-a fost dat”.
 Din acest motiv am primit Duhul. Să putem iubi în mod supranatural! Să putem iubi cu dragostea lui Dumnezeu! Creștinismul real este religia iubirii jertfitoare, care merge pînă la capăt. Nu-ți iubești nevasta și dușmanii? Ai încurcat-o rău de tot! Te-ai ars! Cînd iubești ca Hristos, îi vindeci pe alții, dar mai întîi pe tine! Creștinii care au Duhul, nu știu să fie răi și judecători, ci buni și iertători.
Putere de-a te înveseli, dar și de a înveseli! Romani 14:17 „Împărăția lui Dumnezeu ….. e pace, neprihănire și bucurie, în Duhul Sfînt”.
Un creștin care are Duhul, are și Bucurie. Nu mai poți fi tristoman și pleoștit! Devi contagios prin Bucuria din tine, care se manifestă și devine vizibilă! Un creștin care a primit Duhul, nu mai poate fi acru, ci plăcut și simpatic!
Putere de-a mărturisii. Fapte 1:8. Unul dintre motivele pentru care am primit Duhul, este și acela de-a avea putere de vestire a Evangheliei! Putere de-a mărturisii că Isus a înviat. Că L-am văzut viu și L-am experimentat!
M am intrebat din nou: de ce ni s a dat Duhul? Raspuns pe scurt: ca să fim și noi Îndumnezeiți. Să fim ca ISUS.
Ce Bine că am primit Duhul, tot prin Har și  prin Credință:)
Slava Domnului!!!